OTVORITEV 4. SIMBIOZA GIBA AKCIJE

October 13, 2017

Ljubljana, 13.10.2017. Danes smo v okviru Kongresa Šport za vse (v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenija), kjer smo z Vrtcem Mojca in skupino Petelinčki prikazali Simbioza Giba v praksi in uradno odprli in zamigali, že četrti, Simbioza Giba akciji naproti.

 

Danes smo v okviru Kongresa Šport za vse (v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenija). otvorili že četrto vseslovensko akcijo Simbioza Giba, ki se pričenja s 14. oktobrom po celotni Sloveniji. Gibanje, rekreacija, športna rekreacija, šport. Za vse generacije, od -9 mesecev do 100+ po celotni Sloveniji med 14. in 21. oktobrom. Z Vrtcem Mojca in skupino Petelinčki smo prikazali Simbioza Giba v praksi in tudi uradno odprli in zamigali letošnji akciji naproti. 

 

Šport, gibanje, rekreacija, telesna aktivnost so temeljne pravica vsakega človeka, ne glede na starost. Skozi akcijo in projekt Simbioza Giba zagovarjamo, da se vse življenje gibamo in da gibanje pomeni življenje in življenje je gibanje, zato je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo in krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejše življenjsko obdobje. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. S strokovno podporo močnih strateških partnerjev (- Ministrstvo za zdravje, Olimpijski komite Slovenije, Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zveza društev upokojencev Slovenije), podporo ambasadorjev projekta in podporo pokroviteljev (Zavarovalnica Triglav), smo pripravili zanimiv in pester program, ki je namenjen vsem generacijam od -9 mesecev do 100+. 

 

Podporo projektu Simbioza Giba so z številnimi spodbudnimi besedami izrazili tudi partnerji, ambasadorji našega projekta: 

Generalna direktorica Direktorata za javno zdravje (Ministrstvo za zdravje) ga. Mojca Gobec:

Projekt Simbioza giba nas nagovarja k redni telesni dejavnosti in k medgeneracijskemu povezovanju, s čimer sledi ciljem Resolucije o Nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, ki jo je državni zbor sprejel leta 2015 in s katero vlada izvaja ukrepe, ki bodo pripomogli k bolj zdravi družbi. Povezovanje vseh, ki lahko prispevamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu prebivalstva, je ključ k uspehu, zato Ministrstvo za zdravje z veseljem podpira projekt.

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje:

Nacionalni inštitut za javno zdravje podpira projekt Simbioze giba zaradi medgeneracijskega sodelovanja, ki omogoča brezplačen dostop do športnih in rekreativnih dejavnosti na številnih lokacijah po Sloveniji. Priporočamo upoštevanje priporočil SZO, ki za ohranjanje zdravja zdravim odraslim priporoča 30 minut, otrokom in mladostnikom pa 60 min zmerno intenzivne telesne dejavnosti dnevno.

 

Zveza društev upokojencev, Janez Matoh:

Tudi za starejše v vseh starostnih obdobjih so gibalna kultura, rekreacija, športna rekreacija in šport pomembna prvina »kakovostnega življenjskega sloga starejših prebivalcev Slovenije«. Projekt »SIMBIOZA GIBA« nas vsebinsko nagovarja k dodani vrednosti vključevanja tudi v organizirane oblike kakovostnih raznolikih in varnih vadb po meri starejših.

 

Olimpijski komite Slovenije:

Šport v Sloveniji je nacionalna vrednota, ki ponuja vse vrste izraznih možnosti v vseh življenjskih obdobjih. Projekt Simbioza Giba je hkrati tudi vabilo v okolja športnih klubov in društev. Ti ponujajo in izvajajo programe, namenjene različnim interesom v naravnem in urbanem okolju, v vseh štirih letnih časih.

 

Redna telesna dejavnost je eden najcenejših pristopov doseganja kakovosti življenja v vseh življenjskih obdobjih. Načrtujemo nove podvige in vzpostavitev trajnostnih zgodb na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja. Projekt Simbioza Giba je namreč odličen prikaz medgeneracijskega sodelovanja v praksi, ko mladi in starejši skupaj sodelujejo v dobro vseh, in to z gibanjem, ki je ključnega pomena za zdravo in polno življenje. 

 

 

 

Please reload

DOSEGLJIVI SMO

NASLOV

NAROČITE SE NA NOVICE

POVEŽITE SE Z NAMI

PONEDELJEK - PETEK

9:00 - 17:00

POKLIČITE NAS

040336311

Simbioza Genesis, so.p.
Letališka cesta 3
1000 Ljubljana​

info@simbioza.eu

  • Facebook Simbioza
  • Twitter Simbioza
  • Youtube Simbioza
  • LinkedIn Simbioza

Da boste vedno na tekočem: