SIMBIOZA GIBA PO CELI SLOVENIJI!

October 16, 2017

Ljubljana, 16.10.2017. Pričela se je Simbioza Giba, gibalo bo več kot 20.000 ljudi na več 300 lokacijah po celotni Sloveniji. Akcija poteka v tednu med 14. in 21. oktobrom po celotni Sloveniji za vse generacije.

 

Svoja vrata odpira več kot 300 lokacij po vsej Sloveniji- sodelujejo vrtci, osnovne in srednje šole, različna društva in klubi ter drugi ponudniki lokacij. Simbioza Giba letos poteka pod sloganom »Vse življenje se gibamo!«.

Vodja projekta Ana Pleško je ob pričetku četrte Simbioza Giba akcije poudarila, da bo Simbioza vedno čudovita zgodba, ki povezuje različne generacije po celotni Sloveniji: "Simbioza Giba je zgodba, ki povezuje Slovenijo. Ni pomembno, ali se gibamo ali se računalniško izobražujemo ali pa enostavno, medgeneracijsko sodelujemo, to bo vedno naša Simbioza, Simbioza vseh nas. In verjamem, da je ključ prihodnosti v medgeneracijskem sodelovanju in da je druženje mladosti in modrosti najboljša šola za življenje."

Sklepna misel vseslovenske akcije je povzeta s sloganom akcije: »Vse življenje se gibamo!«. Skozi akcijo in projekt zagovarjamo, da je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo in krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejšo življenjsko obdobje, prav tako pa je pomembno gibanje v vseh življenjskih obdobjih. S strokovno podporo močnih strateških partnerjev (- s sofinanciranjem in podporo Ministrstva za zdravje RS v okviru prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano, Olimpijski komite Slovenije, Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zveza društev upokojencev Slovenije), podporo ambasadorjev projekta in podporo pokroviteljev (Zavarovalnica Triglav), so pripravili zanimiv in pester program. Prijave potekajo preko www.simbioza.eu ali preko telefonske številke 040 336 311.

Spomnimo: Simbioza Giba 2017 je vseslovenski  prostovoljski projekt, ki skrbi za širjenje telesne dejavnosti in gibanja med vsemi generacijami. Naša želja je, da sporočimo, da je gibanje pomembno in da se je potrebno gibati vse življenje. Spodbujamo vse, ki bi si želeli informacij, začeti, nadaljevati ali pa preizkusiti nekaj popolnoma novega na gibalno, rekreativnem, športnem področju. Tako skozi akcijo ponujamo priložnost vsem generacijam, da spoznajo nove zvrsti aktivnosti športno rekreativne vadbe in se udeležijo različnih vadb vsak dan med 14. in 21. oktobrom. S podporo akcije in objavo hkrati spodbujate tudi družbeno odgovornost, podpirate sodelovanje med generacijami in pripomorete pri izboljšanju kvalitete življenja. Kako izgleda Simbioza Giba v praksi, si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

 

 

 

Please reload

DOSEGLJIVI SMO

NASLOV

NAROČITE SE NA NOVICE

POVEŽITE SE Z NAMI

PONEDELJEK - PETEK

9:00 - 17:00

POKLIČITE NAS

040336311

Simbioza Genesis, so.p.
Letališka cesta 3
1000 Ljubljana​

info@simbioza.eu

  • Facebook Simbioza
  • Twitter Simbioza
  • Youtube Simbioza
  • LinkedIn Simbioza

Da boste vedno na tekočem: