Simbioza Giba: »Gibanje je življenje in življenje je gibanje!«

May 9, 2018

Tudi v letu 2017 smo ponovno, že četrtič, izpeljali (celo)letni program Simbioza Giba in v sklopu tega tudi teden gibanja v oktobru. Vsako leto se naši rezultati izboljšujejo. Program Simbioza Giba vključuje vedno več lokacij, na katerih se izvajajo aktivnosti, pritegne pa tudi vsako leto več udeležencev. V letu 2017 se je program Simbioza Giba tako izvajal že na 313 lokacijah, privabil pa več kot 23.000 udeležencev vseh starosti. Od vključno tedna gibanja oktobra 2017 do sedaj je bilo realiziranih veliko število aktivnosti, nekatere od njih se redno izvajajo, veliko pa jih je še planiranih.

 

V samem Simbioza medgeneracijskem centru “Na Triglav spreminjat svet!” je organizirana 2-krat tedensko jutranja telovadba, 3-krat na teden je rezerviran termin za namizni tenis ter vsak teden v rednem programu tudi možganski fitnes za spodbujanje umske telovadbe in ohranjanje čilosti duha. Te aktivnosti potekajo čez celo leto. Tekom leta se je v medgeneracijskem centru zvrstilo tudi več zanimivih predavanj s temami zdravega življenja in skrbi za zdravje.

 

Na lokaciji novo odprtega Simbioza BTC City Lab potekajo redna gibanja pod imenom Simbioza Smart gibanje, koristni nasveti in vadba, in sicer kako okrepiti telo v času rabe sodobne tehnologije. Spodbujamo tudi medgeneracijsko pohodništvo in gibanje s srečanji in dejavnostjo Simbioza Pohodniki, kjer povezujemo pohodnike, jih izobražujemo in organiziramo pohode po Sloveniji. Prav tako redno potekajo različne kontrolne meritve, kot so merjenje gleženjskega indeksa, v sodelovanju s projektom Zdrave arterije, ali EKG meritve, organizacije Savvy ter delavnice in predavanja Inštituta za neodvisnost na temo telesne, miselne, finančne in energetske neodvisnosti.

 

Vse naštete aktivnosti so brezplačne in namenjene vsem starostim skupinam, tako da vljudno vabljeni vsi. Medgeneracijski center Simbioza se nahaja na Dunajski cesti 22 v Ljubljani, Simbioza BTC City Lab pa v spodnji etaži BTC Emporium. Dodatne informacije in termine lahko najdete na naših spletnih straneh, Simbioza Giba, Simbioza BTC City Lab ali Simbioza medgeneracijski center, “Na Triglav spreminjat svet!”.

 

V naslednjih mesecih do konca leta 2018 imamo predvidenih še več aktivnosti. S septembrom se ponovno prične dogajanje na šolah in vrtcih, in sicer dogajanje v novi sezoni v okviru novega letnega programa Simbioza Giba. Šole in vrtci bodo svoje rekreativne in gibalne aktivnosti sproti oglaševali v lokalnem okolju. Spremljajte objave v svojih krajih in se pridružite veselemu ter sproščenemu medgeneracijskemu druženju!

Prav tako bodo jeseni, kot novost, z aktivnostmi pričeli študenti Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, ki bodo v svojem lokalnem okolju skozi celo leto izvajali rekreativne in gibalne dejavnosti. Ta ideja je zasnovana trajnostno in ima dolgoročno vizijo gibanja vsak dan za vse generacije v lokalnih okoljih.

 

V mesecu maju smo izdali tudi prvo e-brošuro, z navodili in napotki za vadbo v vsakem letnem času ter vsak dan, primerno za vse generacije. E-brošura je brezplačna in je dostopna na spletni strani www.simbiozagiba.com/knjiznica. Prav tako je namenjena distribuciji oziroma objavam na spletnih straneh šol, vrtcev, domov za upokojence, občin, partnerjev in podobnih inštitucij. Vsak letni čas bomo izdali novo brošuro z napotki za tisti letni čas.


Vzporedno z brošuro bo izhajal tudi sklop video napotkov dostopnih na spletni strani www.simbiozagiba.com/knjiznica za vadbo vsak dan v določenem letnem času. Vsi video napotki bodo hranjeni in dostopni na spletni strani Simbioza Giba. Tudi te vsebine so brezplačne in se jih lahko distribuira preko drugih in tujih spletnih strani ter medijev.

 

Torej, ni več izgovorov, da ne gibamo vsak dan. Preko projekta smo omogočil gibanje skozi celo leto v večini slovenskih krajev, sedaj pa vam omogočamo tudi e-vsebine in videe, da lahko gibate tudi samostojno oziroma brez vodenja.

 

 


 

Please reload

DOSEGLJIVI SMO

NASLOV

NAROČITE SE NA NOVICE

POVEŽITE SE Z NAMI

PONEDELJEK - PETEK

9:00 - 17:00

POKLIČITE NAS

040336311

Simbioza Genesis, so.p.
Letališka cesta 3
1000 Ljubljana​

info@simbioza.eu

  • Facebook Simbioza
  • Twitter Simbioza
  • Youtube Simbioza
  • LinkedIn Simbioza

Da boste vedno na tekočem: