Teden mobilnosti: "Združuj in učinkovito potuj!"

July 31, 2018

Letošnji teden mobilnosti, ki že tradicionalno poteka od 16. do 22. septembra, bo potekal pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj!«. Posvečen bo predvsem starejšim. Občine k sodelovanju v tem tednu vabi medresorska skupina za trajnostno mobilnost, ki deluje pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo. Medresorska skupina spodbuja organizacijo delavnic »Ostanimo mobilni« ter izvedbo drugih spremljajočih aktivnosti, s katerimi lahko občine prispevajo k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi.

 

Z regijskimi delavnicami, kjer se bodo prepletale vsebine prometa, zdravja, okolja in prometne varnosti želijo starejše celovito opozoriti na pozitivne vplive trajnostne mobilnosti na zdravje in okolje. Predstavili jim bodo drugačne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih potovanj. Izpostavili bodo tudi koristi hoje za zdravje in dobro počutje. Med koristmi takega načina potovanja so tudi socialne, ekonomske in okoljske prednosti pešačenja, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza.

 

Spodbujanje aktivne mobilnosti oziroma hoje in kolesarjenja kot oblike transporta je eden izmed pomembnih ciljev Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim želijo izboljšati gibalne navade prebivalstva.  Načrtovanje okolja za hojo in kolesarjenje je tesno povezano urejanjem prostora, prometa  in urbanističnim načrtovanjem. Zato je pomembno, da se različni sektorji  medsebojno povezujejo, pri tem pa tesno sodelujejo tudi z lokalnimi skupnostmi, ki poznajo potrebe na terenu.

 

 

Zainteresirane občine lahko več informacij in gradiva najdejo na spletni strani Slovenske platforme za trajnostno mobilnost.

 

Please reload

DOSEGLJIVI SMO

NASLOV

NAROČITE SE NA NOVICE

POVEŽITE SE Z NAMI

PONEDELJEK - PETEK

9:00 - 17:00

POKLIČITE NAS

040336311

Simbioza Genesis, so.p.
Letališka cesta 3
1000 Ljubljana​

info@simbioza.eu

  • Facebook Simbioza
  • Twitter Simbioza
  • Youtube Simbioza
  • LinkedIn Simbioza

Da boste vedno na tekočem: